Edit Content

Meny

Vi renoverar och förverkligar ditt drömhus! Vi tar hela ansvaret från början till slut.

Vi renoverar och förverkligar ditt drömhus

Letar du efter duktiga och seriösa byggare. Vi erbjuder flera tjänster inom bygg och entreprenad. Vare sig det handlar om tillbyggnad, ombyggnad eller renovering så fixar vi det.
Bredd och hantverksskicklighet är nyckelord i vår verksamhet och vi ser alltid till att hålla jämna steg med den tekniska utvecklingen, samtidigt som vi kan luta oss mot en genuin erfarenhet.
Vi är en byggfirma som man återvänder till, vi har utfört många renoveringar åt kunder som sedan anlitat oss när det har blivit dags för ombyggnationer av sommarstugan eller altanen och detta är något som vi är mycket stolta över.
Vi utför även nybyggnation och vår personal har lång erfarenhet av både lösvirkeshus och hus i färdiga element.​ En av företagets viktigaste framgångsfaktorer är den duktiga personalen. MGBYGG har ett stort yrkeskunnande och lång erfarenhet inom yrket.
Totalentreprenad
När du anlitar MGBYGG för att skapa ditt nya hem så behöver du bara ha kontakt med oss – vi har all den expertis du behöver. Så mycket enklare för dig som kund. Vi tar oss an det mesta – allt från mindre fritidshus till större kommersiella lokaler.
I vårt arbete strävar vi alltid efter att uppfylla våra kunders behov av väl genomförda byggarbeten av högsta kvalitet.
Vi på MGBYGG utför byggnationer, installation och service och vi arbetar alltid hårt för att skapa förtroende och långvariga relationer med våra kunder.
När vi tar ansvaret för en totalentreprenad så tar vi tag i hela processen. Vi ser till att allt material levereras på rätt plats i rätt tid. Sedan leder vi dig genom renoveringsprocessen och vi samordnar alla yrkesgrupper. 
Ritningar och design

Vårt team med design och arkitektoniskt kunnande hjälper dig att skapa en unik och anpassad design som tar hänsyn till din stil, behov och budget. Från det moderna och minimalistiska till det charmiga och traditionella. Låt oss hjälpa dig att skapa ditt drömhem eller varför inte din utemiljö/trädgård, där varje detalj är noggrant utformad för att passa just dig. Vi skapar professionella och detaljerade ritningar i CAD som uppfyller alla krav och regler. Vi tar hand om allt från första skiss till färdig bygglovsansökan. Men det som verkligen gör oss unika är vår förmåga att skapa handritade 3D-skisser, som ger våra kunder en betydligt tydligare bild av hur deras projekt kommer att se ut när det är färdigt. Med traditionella ritningar kan det vara svårt att föreställa sig det slutliga resultatet. Men våra handritade 3D-skisser ger dig en bra överblick och en djupare förståelse för det kommande projektets utseende och struktur.

Handlingar och tillstånd

Om du måste ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan för ditt projekt beror på projektets omfattning. En invändig totalrenovering kräver inte alltid bygglov, men i regel behöver du åtminstone göra en bygganmälan. Gäller det även en utvändig totalrenovering behöver du nästan alltid bygglov om du bor inom ett detaljplanerat område. Här är några ingrepp som ofta kräver bygglov eller bygganmälan:

  • Avsevärd förändring av fasad/tak
  • Ändrad användning, exempelvis från källare/kallvind till boyt
  • Tillbyggnad över 15 kvadratmeter eller ombyggnad
  • Avsevärd förändring på rördragning/elkablage/brandsäkerhet

Vi tar hand om hela ansökningsprocessen med de handlingar och ritningar som krävs. 

Kontrollansvarig

När du bygger hus behöver du anlita en certifierad kontrollansvarig (KA) som ska finnas vid din sida under byggtiden och hjälpa dig att säkerställa att projektet följer plan- och bygglagen. Hos MGBYGG kan du boka en certifierad kontrollansvarig med teknisk expertis och kunskap om hur du förebygger skador i ditt hus.

En certifierad kontrollansvarig – vad är det?

När du ska bygga hus, oavsett om det är på egen hand eller med en husleverantör, får du rollen som byggherre. Detta betyder att du som är ytterst ansvarig för att ditt projekt följer lagen under byggtiden.

För större projekt som ett husbygge ska du enligt plan- och bygglagen (PBL) ha en certifierad kontrollansvarig vid din sida – en sakkunnig som hjälper dig se till att projektet uppfyller Boverkets byggregler (BBR).

Kontrollansvarig upprättar kontrollplanen, gör nödvändiga kontroller under byggtiden och finns vid din sida i kontakten med kommunen. En certifierad kontrollansvarig har som uppgift att bevaka att myndigheternas krav på tillsyn och kontroll uppfylls.

Våra kontrollansvariga

När du bokar en certifierad kontrollansvarig hos MGBYGG får du en erfaren och tekniskt kunnig specialist med god kännedom om vilka fel som kan uppstå under byggprocessen. Vi har personal som är certifierad Kvalitetsansvarig med riksbehörighet. Vi utför även mindre projekteringar. Behöver Ni hjälp med bygglovsritningar och dess ansökningshandlingar hjälper vi gärna till med detta.